Kerro tarina ja pakkaa se kirjaksi – puhelimellasi

Sähköinen kirja on tehnyt tuloaan reilun vuosikymmenen. Kirjan kokoaminen on opettavainen matka valittuun sisältöön, sopii siis hyvin oppimismenetelmäksi. Kuten elokuva, myös kirja vaatii suunnittelua. Kyse ei ole mistä tahansa virtuaalivihkosesta. On aihe, aineistoa, rakenne ja mahdollisesti myös juoni. Kirja tehdään lukijalle ja kokijalle. Se siis pyytää tarkkailemaan omaa ajattelua ja ilmaisua. Sähköisen kirjan etuna on monimediaisuus. Tekstin ohella kirja voi koostua monenlaisista sisällöistä.

Vuoden 2014 Mobiilikesäkoulussa Luokkahuone-keitaan Oppikirja-rastilla tehdään kirjoja kännykällä ja tableteilla.

Etsin tässä blogissa ennen kesäkoulun h-hetkeä sopivia sovelluksia. Ensimmäisenä tutkimuskohteena on palkittu Bookemon, joka toimii sekä iOS että Android-järjestelmillä sekä tietokoneen selaimen kautta. Mobiililaitteilla kirjojen lukemista varten pitää asentaa Bookemon Reader -lukijaohjelma.

bookemon

Tein ensimmäisen kuvakirjani kokonaan kännykällä. Kävin ensin ottamassa kuvia ulkona. Teemana kevät, kuinkas muuten. Sitten kirjoitin pieniä mietelmiä Notegraphyllä (ks. palvelun esittely Opeblogissa) ja jokaista mietelmää varten värkkäsin Instagram-valokuvan kuvausretken saaliista. Kannet tein Instamagilla. Ensimmäisen version jälkeen halusin johdantosivun. Tein sen Wordillä. Liitin sivulle Bookemonin luoman QR-koodin e-kirjaani. Tallensin dokumentin Dropboxiin, josta sain sen kännykällä auki ja sijoitettua paikoilleen. Kun oma kirja on julkaistu, sen pääsee lataamaan myös PDF-tiedostona (tässä oman ensikirjani PDF-versio).

Bookemonilla voi tehdä kirjan vaikkapa omasta blogista. Sivuja voi tuoda suoraan verkosta tai tiedostoina. Kirjoja voi editoida myös tietokoneen selaimella.

Kirjoja voi julkaista ePub-muodossa ja niille voi hankkia ISBN-numeron (maksullinen palvelu). Liiketoimintaa Bookemonille syntyy siitä, että kirjoja voi tilata oikeina paperikirjoina tai myydä verkossa e-kirjoina.

Koulukäyttöä varten on mahdollista luoda myös edCenter.

Oman kirjan sivu tietokoneselaimella näyttää tältä:

Voila_Capture 2014-04-26_06-55-29_ip

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s