Mobiililla kirjaksi osa 1: Bookemon

Photo 28.5.2014 9.10.40Älypuhelimilla ja tabletlaitteilla pystyy tuottamaan hämmästyttävän helposti e-kirjoja. Kerään sarjan vinkkejä e-kirjojen tekemisestä. Ensimmäisenä esittelyssä Bookemon, jota sivusin jo edellisessä bloggauksessa. (Vastaanotetaan vihjeitä hyvistä sovelluksista, erityisesti Android- ja Windows-laitteilla toimivia.)

Bookemon tarjoaa iOS-laitteille maksuttoman e-kirjan tuottamisen sovelluksen. Kirjoja voi tehdä myös tietokoneen selaimen kautta. Kirjan tekeminen vaatii Bookemon-käyttäjätilin luomisen. Palvelun bisnesideana on painettujen kirjojen myynti. E-kirjojen tekemisessä ei ole ilmaissovelluksessa merkittäviä sivu- tai kappalerajoituksia. Painotuotteena julkaistavan kirjan on oltava vähintään 20-sivuinen.

Bookemon-kirjat saa tulostettua PDF-tiedostona, niistä saa epub-julkaisun ja palvelu automaattisesti myös julkaisee kirjat selaimella luettavassa muodossa, joka toimii myös mobiililaitteilla. Julkaistusta kirjasta saa myös QR-koodin, jossa on kätevästi kirjan kansikuva keskellä koodin tunnistamista helpottamassa.

Kirjaan voi lisätä tekstiä ja kuvia. Näitä voi tuoda myös suoraan verkosta, esimerkiksi blogista. Bookemonin iPhone-sovelluksen, Instapressin, kansikuva kertoo hyvin, kuinka kirja koostetaan. iPadillä kirjan kokoamiseen on tarjolla puhelinta laajempi valikoima muotoiluominaisuuksia. Jos tekstit tuodaan tiedostosta, niiden pitää olla kooltaan halutunlaisia, koska niitä ei pääse muokkaamaan. Jos tekstit tuo leikkaa-liimaa-menetelmällä, tekstiä pääsee muotoilemaan. Käyttöliittymät ovat hyvin havainnollisia, joten pienellä kokeilulla pääsee nopeasti alkuun.

Bookemonin puutteena on, ettei siihen voi upottaa videoita. Videot voi lisätä QR-koodin ja (lyhennetyn) linkin avulla.

Bookemonin käyttöönotto-opas löytyy AVO2-hankkeen tuottamista opasteista.

Voila_Capture 2014-05-28_10-17-16_ap

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s